LJUBITELJSKO – TEKMOVALNO – REKREATIVNI NAMIZNOTENIŠKI KLUB TRIGLAV

V poplavi novih športnih dejavnosti in klubov v Kranju sodi Namiznoteniški klub Triglav med starejše na tem območju. Njegovi začetki segajo že v petdeseta leta prejšnjega stoletja. Že kmalu po svoji ustanovitvi so njegovi takratni člani dosegali zavidljive uspehe na republiškem in državnem (ex YU) nivoju. Klub je sicer v svojem obstoju kar nekajkrat menjal svoje ime. Na začetku je bil Storžič, pa Kranj, Udarnik, Železničar, Projektor, v letu 1965 pa je preimenovan v današnje ime NTK Triglav. Vmes je bil še enkrat (od 1987 do pred nekaj leti) zaradi sponzoriranja preimenovan v NTK Merkur.

Najuspešnejši Triglavan je bil vsekakor Janez Teran (skupaj z Markovičem Evropski prvak v dvojicah 1962). Nekaj posamičnih uspehov je bilo tudi v kasnejših letih. Sicer pa je v vseh letih skozi različne nivoje vadbe šlo na stotine igralcev; znatno večino je usposabljal dolgoletni kranjski trener Vinko Marušič.  Z izgubo sponzorskega denarja v času krize glavnega sponzorja se je klub znašel v resnih težavah, tako organizacijskih, kot tudi finančnih. Na žalost je situacija botrovala popolni ukinitvi mladinskega programa.

Nekaj zatem smo takratni člani klub izključno z lastnimi finančnimi sredstvi potegnili iz zatečenih rdečih številk. Ta “idila” je trajala nekaj let, do nastopa “corone”.

Izjemno visoka mesečna najemnina, še bolj pa odkrita ignoranca in nerazumevanje upravljalca dvorane (ŠC Kranj) ob tekočih problemih ter zavrnjenem predlogu o začasnem znižanju najema v pogojih pandemije so nas po več kot 20. letih  prisilili v iskanje primernejših prostorov.  

Naše aktivnosti tako zdaj nadaljujemo v NTK Šenčur, kjer nam je omogočeno nadaljevanje dejavnosti v manjšem obsegu, a prijaznejšem okolju. Današnja  klubska dejavnost ostaja, kot je izpostavljeno tudi v naslovu, še vnaprej izključno ljubiteljsko – tekmovalno – rekreativna.

V svojem imenu, seveda v okviru danih možnosti, obljubljam še vnaprej skrb  za naše člane ter nadaljevanje katere od naših uveljavljenih oblik tekmovanj.

(vf)