Zainteresirane člane obveščam, da smo bili po več kot 20.letih izključno zaradi nerazumevanja in odkrite ignorance  upravljalca dvorane (vodstva ŠC Kranj), ki so jo naši člani z lastnim delom iz delavniškega hangarja spremenili v na samem začetku zgledno urejen prostor za športno dejavnost namiznega tenisa, prisiljeni poiskati nove prostore. Navkljub visoki najemnini upravljalec v vseh letih razen delne namestitve zunanjih senčil in zamenjanih svetil (s slabšo razporeditvijo oz. svetilnostjo ob straneh) razen tekočih stroškov obratovanja v sam prostor ni vložil ničesar. Da ne omenjam, da so bili radiatorji pozimi izključno mlačni, okna pogosto odprta, mize “potacane” in premaknjene… In nikogar z nasprotne strani, ki bi prisluhnil in karkoli pomagal urediti. Prošnja po začasno zmanjšani najemnini ob pričakovano manjšem obisku vsled ukrepov v zvezi s pandemijo je bila s strani direktorja gladko zavrnjena.

Nepravilnosti v dvorani, ki pravzaprav zahtevajo le nekaj obrtniške spretnosti, ostajajo. Videno ob našem zadnjem obisku dvorane: deformiran parket kot posledica njihove malomarnosti še po dveh letih opozarjanja ni popravljen, iztaknjena luč še vedno visi s stropa…

Piko na i predstavlja njihovo zadnje samovoljno postopanje: postavitev naših miz in njih uporaba v času stroge prepovedi (vsaj za klub!!) rekreacijskih aktivnosti. Kar je bilo nam izrecno prepovedano, je posameznikom  v ŠC Kranj očitno dovoljeno. Medtem, ko se od nas zahteva celo vrnitev ključev in popolna prepoved vstopa v dvorano zaradi covid ukrepov, so sami te ukrepe veselo kršili  s prestavljanjem in igranjem na naših mizah, ki so bile od dneva prepovedi zgledno zložene in zaščitene.

Na dobronamerne predloge ni niti odgovora. V pogojih, ko se vodstvu ŠC Kranj ni zdelo vredno niti odgovarjati na, po našem mnenju konstruktivne  pripombe in predloge in smo bili priča dobesedno nagajanju z njihove strani    ( dopisi, predlogi in fotografije so dokumentirani v seriji poslanih mailov v rubriki “Arhivirane objave”!), se zdi najboljša rešitev selitev naše dejavnosti v prijaznejše okolje. Ko je dovolj, je pač dovolj!!!

Tako zdaj znatni del članstva svojo rekreativno dejavnost že celo poletje nadaljuje v sklopu NTK Šenčur; ko se razmere s covid situacijo dokončno stabilizirajo, bomo v manjšem obsegu delovali tudi na izbrani lokaciji v KR. V svojem imenu v danih okvirih obljubljam tudi vnaprej skrb  za naše člane ter nadaljevanje večine naših uveljavljenih oblik tekmovanj.

(vf, 29.08.2021)

NTK Triglav: kronologija dogodkov (do 13.maja 2021)

(op.:  potrebno brati od spodaj navzgor, po naraščajočih datumih

 

Ker naša oprema, tako izgleda, v dvorani ni varna, smo jo bili primorani prenesti in shraniti na drugi lokaciji.

Zaključek: (sledi…)

…tudi tokrat, BREZ ODGOVORA…
Franc Vodnik francvodnik@gmail.com
pon., 3. maj 10:07 (pred 10 dnevi)

Pozdravljeni!

Najostreje protestiram zaradi nepooblaščene in nedovoljene uporabe klubskih namiznoteniških miz.Ob mojem včerajšnjem (2. 05.2021) ogledu stanja naše opreme v hangarju, prvem po vašem opozorilu z dne 15.10.2020, da prostora, katerega najemniki smo po veljavni pogodbi, ne smemo uporabljati, ugotavljam, da nekdo z vaše strani, kajti edino vi imate poleg mene ključe in s tem tudi dostop do prostora, brez dovoljenja uporablja naše mize. Zelo verjetno že daljše obdobje, (tudi navkljub Covid situaciji!), kajti vse mize so prestavljene na drugo mesto, kot so bile pospravljene in zaščitene ob našem zadnjem obisku. Zaradi točnega protokola postavitve miz je rokovanje z našo opremo še posebej obširno določeno v 10.členu najemne pogodbe.  Videno sem dokumentiral, po natančnem pregledu s strani klubskih predstavnikov vas v najkrajšem času obvestim o morebitnih poškodbah. ZAHTEVAM, da do našega prihoda zavarujete obstoječe stanje ter nemudoma prenehate uporabljati lastnino NTK Triglav-a!  

Lep pozdrav, 

Za NTK Triglav

Franc Vodnik  

Za Jože, Tina

 

…po dobrega pol leta od prepovedi obiska dvorane ( 2.maja 2021) grem prvič preveriti stanje dvorane in opreme….in najdem stanje  (dokumentirano na spodnjih fotografijah)
Torej: medtem, ko nam kot klubu in meni kot predstavniku le-tega, ne zaupajo niti toliko, da v času prepovedi ne bomo niti zahajali v dvorano in celo nezakonito zahtevajo celo vračilo ključev, nekdo z njihove strani, brez vprašanja, verjetno tudi ves čas prepovedi, brez dovoljenja prestavlja in uporablja našo opremo.
Sledi moj takojšen dopis oz. protest na ŠC Kranj (direktorju Jožetu Drenovcu in Tini Jeram )

 

 

 

Moj predlog, ozirajoč se na epidemiološko stanje, tudi tokrat….brez odgovora!!  (vf)

 

Franc Vodnik francvodnik@gmail.com 
sre., 17. feb. 01:36
Za Tina
Pozdravljeni!
Na žalost nam trenutna uredba vlade ( udeležba oz. hkratna prisotnost do samo deset ljudi v dvorani) ne omogoča finančnega pokritja polne mesečne najemnine.
V obstoječi situaciji pa smo (ob upoštevanju priporočenih varnostnih ukrepov za preprečevanje okužb) zainteresirani za najem v zmanjšanem obsegu, z obračunom po dejanskem koriščenju ur, kot ga imamo sicer
že vrsto let dogovorjenega za mesece: maj, junij in september. Letos torej zaradi izjemne situacije še marec in april.
Če vam predlagano ustreza, bi začeli marca.
Lep pozdrav,
za NTK Triglav
Franc Vodnik
Tina Jeram kristina.jeram@sckr.si 
16. feb. 2021 07:29
Za
Spoštovani,
skladno s sproščanjem ukrepov se odpirajo tudi telovadnice oz. se sproščajo različne vrste vadb.
Dovoljeno je zbiranje največ do 10 ljudi.
V kolikor želite začeti s ponovno rekreacijo in boste pri tem upoštevali navodila oziroma priporočila pristojnih organov, nas o tem prosim obvestite.
Lep pozdrav,
Kristina Jeram
Šolski center Kranj, Višja strokovna šola
referat VSŠ
04 280 40 42

 

Ob pomoči Maksa pospraviva dvorano do ponovno dovoljene uporabe...
Franc Vodnik francvodnik@gmail.com
11. nov. 2020 12:30
Spoštovani, hvala za potrdilo, da boste že poslan račun popravili ob upoštevanju dejanske uporabe, ki je bila žal prekinjena zaradi obstoječe situacije.
Glede vstopa v hangar:
Vsi naši člani resno upoštevajo vse ukrepe Vlade RS ter vaša navodila.Glede na verjetno ponovno daljšo nezmožnost koriščenja prostora vsled  zgoraj omenjenih ukrepov, sva s sodelavcem, enkrat samkrat, pred dnevi, za cca. pol ure,ob uporabi vseh zaščitnih ukrepov, vstopala v najeti objekt izključno z opravilom razstavitve in pospravila naših miz. Kot vedno ob daljših pavzah, za zaščito le-teh ob morebitnih delih v objektu. Dvorana je tako izpraznjena, nobenega razloga ni, da bi po tem, v času vladnih ukrepov in vaših navodil, do preklica le-teh in vašega poziva k ponovni uporabi, z naše strani kdorkoli in kadarkoli vstopal v objekt. Poleg mene imata dostop z izrecnimi pisnimi pooblastili, izključno za termine vadbe, samo še dva moja sodelavca. Vsi dodatni ključi v naši uporabi so sicer izdelani na stroške kluba, original pa vrnjen takratnemu hišniku. V primeru nezaupanja, ki ga, morda nehote, izražate s svojim pozivom, pa nimam nič proti, da prostor v času ukrepov dodatno sami zavarujete.
Za konec:
Pri svoji dejavnosti zanesljivo nikomur nočemo in ne želimo biti v breme.V primeru, da se vaši sedanji pogledi in interesi glede oddaje v najem in koriščenja dvorane križajo z našimi, mi to, prosim, sporočite! Prepričan sem, da si po 6.letih mojega vodenja kluba, skrbnega ravnanja z najetimi prostori in ne nazadnje: v vseh letih do dneva točne poravnave vseh finančnih najemnih obveznosti do vas, to korektnost zaslužim (-o)!  S prijaznimi pozdravi,Za NTK Triglav,Franc Vodnik
Za Tina, Jože
Tina Jeram kristina.jeram@sckr.si 
9. nov. 2020 07:26
Za jaz
Spoštovani,
račun bomo popravili skladno z dejansko uporabo.
Po dogovoru z direktorjem pa vas prosimo, da nam za čas neuporabe hangarja, zaradi razmer, vezanih na COVID-19, začasno vrnete ključe hangarja.
Ključe vam bomo vrnili, ko se ponovno vzpostavi normalna situacija.
Pošljete nam jih lahko po pošti, na naš naslov.
Hvala za sodelovanje.
Prijazen pozdrav in vse dobro.
Kristina Jeram
Šolski center Kranj

Dopis , naslovljen na ŠC Kranj (Tina Jeram)   6. nov.2020
Pozdravljeni!
Danes sem prejel račun za mesec oktober 2020 v celotnem znesku (700Eur). Po vaših navodilih dvorane nismo uporabljali od 15.oktobra. Upam, da gre za nesporazum in da mi ponovno pošljete račun po dejanski uporabi!
S prijaznimi pozdravi,
Franc Vodnik

 

 

NTK Triglav – aktualna problematika

Najprej nekaj zgodovine:

Kranjski  namiznoteniški klub je od svoje ustanovitve do danes menjal številne lokacije, dokler ni pred dobrimi 25 leti z dogovorom prejel v uporabo izpraznjen šolski hangar. V njem je bilo potrebno urediti oz. zgraditi dobesedno vse.

V prvi vrsti je bil za to najbolj zaslužen pokojni stražiški namiznoteniški zanesenjak Tone Štrukelj, takratni predsednik kluba, pa Marjan, Marko…. seveda tudi številni starši, katerih otroci so trenirali v klubu. Z udarniškim delom in zanosom se je hangar postopoma spreminjal v namiznoteniško dvorano. Na novo so se izolirala betonska tla, čez to plast desk in šele na to osnovo je bil položen rabljen parket, ki so nam ga pri svoji prenovi odstopili na OŠ Simon Jenko v Kranju. Pred tem je bilo seveda potrebno z deščic odstraniti vse sledove lepila, kar je pomenilo nekajkratno obračanje prav vsake v »šraufštoku«. In teh deščic je bilo cca dvanajsttisoč. Na stotine ur prostovoljnega dela. Polaganje le-teh in ostala obrtniška dela pa so za simbolične zneske prav  tako opravili starši otrok, ki so bili vešči teh del. Niko je poskrbel za pregradne zavese, Rajko in Dorjan za zidarska dela, Branko za radiatorje, da omenim samo nekatere izmed njih. Celotna prenova za novo namembnost izključno v rokah klubskih navdušencev!  

In danes:

Za prostore smo vsa leta zgledno skrbeli člani kluba. Upravnik prostorov v vseh teh letih razen namestitve sicer koristnih zunanjih senčil in menjave luči , ni vlagal kaj dosti. Pač: v lanskem letu so se odločili delno prebeliti prostore. Delo so opravljali dijaki v sklopu šolskih ur. Za opravilo, ki ga upam sam, navkljub mojim letom, z lahkoto opraviti v dveh dneh, so porabili več kot mesec dni. In s tem močno (zaradi zaščitnih pregrinjal in ostalih pripomočkov) motili oz. omejevali naš prostor. Čeprav bi lahko to delo opravili od junija do septembra, ko je dvorana izpraznjena. Zaradi njihove malomarnosti ( odprto okno čez vikend) je dež namočil parket in je le-ta posledično v dolžini cca 5.m nabreknil. Čeprav sem direktorja g. Drenovca opozoril, naj zadeve ne poizkušajo sanirati z obtežitvijo, so dan kasneje storili natanko to. In to , kako: pohodne plošče, več njih, na eni strani položene celo na radiatorske cevi (op.: slike v priponki). Z eno besedo – diletantsko. Hkrati omejujoče, tudi ogrožujoče za igralce na tem delu igralne površine. Mimogrede:  to se dogaja v šoli, kjer med drugim izobražujejo tudi bodoče gradbenike. Po enem mesecu so plošče umaknili, parket pa je seveda še vedno ostal poškodovan in tak je še danes, leto dni pozneje. Mimogrede: na sanacijo sem jih opozoril tudi pred letošnjimi poletnimi počitnicami. Prilagam slike » sanacije«. Pripominjam: mojster bi to saniral v enem popoldnevu. S svojim početjem so koncem lanskega leta za cel mesec preprečili normalno klubsko vadbo v tem delu prostora ter preprečili dva v tem terminu predvidena turnirja. In s tem tekmovalni, do danes neodigran,  zaključek sezone 2019/20.

V istem času se je ( v dopoldanskem času, ko občasno dvorano brez naše vednosti in očitno tudi brez šolskega nadzora, zavzamejo dijaki ) »snela« ena od neonskih luči. O tem sem upravnika, kot vedno ob kakršnihkoli nepravilnostih, obvestil po mailu. Tudi to po skoraj letu dni še vedno ni popravljeno. Tudi sicer dostikrat ob odklepanju dvorane opazim drugačno razporeditev miz, kar lahko pomeni samo, da jih uporabljajo oz. premikajo brez našega dovoljenja.

Že zdavnaj bi bilo potrebno sanirati tudi strop, s katerega tu in tam odpadajo kosi ometa, tudi na naše mize (slika v priponki).

Ponavadi nam vsako leto pred začetkom podpisa vsakoletne pogodbe pošljejo vprašalnik, kaj bi si kot najemniki želeli, da se napravi za boljše počutje v prostoru. Praktično od vsega začetka smo izražali potrebo po lastnih sanitarijah, za kar obstaja idealna lokacija in bi ga z minimalnimi stroški lahko že zdavnaj zgradili. Če bi obstajala želja, seveda. Že vsa leta nadomestno uporabljamo WC, ki je sicer v sklopu šiviljske delavnice v sosedstvu. Dostop do njega je cca 15m po zunanjem delu, kar je še zlasti moteče ob deževnih dneh in še zlasti pozimi. V zimskih dneh ga pogosto najemniki šivalnice uporabljajo kot kadilnico. Ob povečanem obisku smo primorani koristiti, z dovoljenjem tamkašnjega osebja, tudi sanitarije bližnjega bifeja. Letos sem na poslan vprašalnik napisal le, da si želim, da naj nam s svojimi samovoljnimi postopki ne onemogočajo naših aktivnosti.

Več ali manj redno klub obiskuje od 40. do 50. rekreativcev. Njihovi prispevki ( ob še dodatnih izdatkih za  računovodske storitve, bančne stroške ter ev. za drobna popravila) ravno zadoščajo za pokritje najemnine. Ostale klubske aktivnosti so izključno volonterske.

Za najem plačujemo od oktobra do maja že vrsto let najemnino v višini 700 Eur, kar nam predstavlja vsakomesečni izziv, ki pa smo ga do pojava korona virusa uspešno zmogli. V zadnjih 6. letih, odkar predsedujem, nismo nikoli niti dneva zamujali s plačilom obveznosti.

V času zdravstvenih omejitev se nam je udeležba več kot prepolovila, kar je razumljivo ob dejstvu, da je znatno število naših članov starejših od 60. let. S tem je prvič, ne po naši krivdi, ogroženo redno plačevanje najemnine. Naša prošnja, da se nam v času izrednih razmer zaradi močno zmanjšanega obiska obračuna nekoliko manjša najemnina ( ob hkratnem zmanjšanju dnevov uporabe prostorov), je bila brez obrazložitve ali podanega nasprotnega predloga, zavrnjena.

Predvsem opažam pomankljivo komunikacijo, ki pa zanesljivo ni prisotna na naši strani. Vse to ima za posledico nekoordinirane in neusklajene aktivnosti, kjer postavljeni pred izvršena dejstva praviloma potegnemo krajši konec. Že kar nekaj časa me preveva slutnja, da zavlačevanja z ukrepi, ki bi nam olajšali oz. omogočali nemoteno dejavnost, morda niso naključna; da so v igri še kakšni drugačni interesi , kot le naše udejstvovanje  na tej lokaciji.   

Prepričan sem, da je naša klubska dejavnost lahko oz. bi morala biti pripoznana tudi kot skrb za zdravo telesno aktivnost naših občanov in je kot taka zanesljivo koristna tudi v širšem družbenem interesu. Igranje namiznega tenisa spada v skupino športnih dejavnosti, ki omogočajo posamezniku aktivnost tudi v visoki starosti. Ne bi smeli dopustiti, da zaradi trenutne situacije in finančnih apetitov zamre aktivnost enega izmed najstarejših klubov v Kranju.

Za konec: prepričan sem, da bi dvorana, v kolikor bi z njo v večji meri upravljali člani kluba, lahko zaživela in zadihala s polnimi pljuči. Da to zmoremo, smo dokazali že ob njenem nastanku!

(vf, 19.10.2020)

   

Posebno obvestilo!

Prenašam sporočilo upravljalca dvorane:

Spoštovani,
glede na novo nastalo situacijo vas obveščam, da do nadaljnjega, uporaba naših prostorov v rekreacijske namene, NE BO MOGOČA.
Danes in jutri še lahko (op. vf: 15.10. in 16.10.), če kdo to izrecno želi, s ponedeljkom (op. vf: 19.10.) pa ne več.
Upajmo, da se bodo stvari kmalu stabilizirale.
O vseh spremembah vas bomo pravočasno obveščali.
Želim vam vse dobro in vas lepo pozdravljam,
Kristina Jeram
Šolski center Kranj, Višja strokovna šola
referat VSŠ
V svojem imenu dodajam še : ob doslednji uporabi zaščitnih ukrepov: dosledna uporaba mask vse do prihoda za igralno mizo, zaželjeno tudi v toku rekreacije, ter še posebej ob koncu po ponovnem prihodu v garderobo. V toku rekreacije večkrat uporabite lastno razkužilo za dezinfekcijo rok, priporočljivo tudi za žogico.
Naprošam: bodite solidarni s tistimi, ki morda zaradi osebne zdravstvene situacije ne jemljejo zlahka omejitvenih ukrepov. Tudi oni so, in verjamem, da bodo tudi v prihodnje, naši zvesti člani.
(vf, 15. okt. 2020)
Razpored namiznoteniškega klubskega dogajanja:
ponedeljek:    15h30min  do  17h30min
torek:              19h do 21h
četrtek:           19h  do  21h
petek:              19h  do  21h  (Slavko Globočnik)

 

          Na zastavljeno vprašanje, poslano rednim članom kluba, ali se nameravate v oktobru namiznoteniško rekreirati, sem do večera prejel 27. potrditvenih odgovorov + Nikotova skupina, kar je dobra četrtina manj, kot v primerljivem obdobju lanskega leta. Dopuščam možnost, da se bo kdo klub temu še oglasil, čeravno ni poslal potrditve. Septembrski obisk je bil namreč globoko pod pričakovanji. Pod tem vtisom sem pisal upravljalcu dvorane:

Spoštovani!

Na vas se obračam v luči obstoječe zdravstvene situacije in z njo povezanih ukrepov NIJZ, ki so brez dvoma prizadeli tudi naš klub. Zaradi tveganja okužbe se je število udeležencev namiznoteniške rekreacije v tem obdobju več kot prepolovilo s  primerljivim obdobjem lanskega leta. Tudi oz. predvsem zaradi starostne strukture  naših članov. Zaradi načina financiranja najema, ki poteka izključno na podlagi članskega vplačila in bo kot tako posledično znatno manjše, obstaja dejstvo, da obstoječe višine najemnine v klubu ne bomo  zmožni poravnavati. Kot predstavnik kluba v obstoječi situaciji žal ne morem podpisati nekaj, za kar vnaprej vem, da ne bo imelo finančnega pokritja.

Pred podpisom vsakoletne pogodbe o najemu prostorov v hangarju me zanima predvsem sledeče:

ali obstaja z vaše strani pripravljenost v času zaostrenih ukrepov, za čas le-teh znižati mesečno najemnino, ki bi jo bilo v tem obdobju naše prisotno članstvo brez povišanja dosedanjega osebnega prispevka še sposobno pokrivati. Morda z dogovorom o  omejitvi števila dni uporabe prostora v tednu oz. mesecu,  najema le polovice dvorane ipd.

Predlagam aneks k pogodbi, ki je sicer korektno spisana in nanjo nimamo pripomb. V normalnih razmerah seveda, ki pa to v zdajšnji situaciji nikakor ni. Predlagam, da začasno, do izboljšanja zdravstvenih ukrepov (ob zavedanju, da časovne opredelitve ni mogoče napovedati), določimo število tedenske uporabe prostorov na 2. do največ 3. zaporedne dni, dosedanji dogovorjeni znesek mesečnega najema pa procentualno temu ustrezno  prilagodite.  

Z upanjem na obojestransko sprejemljiv dogovor

Vas prijazno pozdravljam!

 

Za NTK Triglav

Franc Vodnik

In odgovor:

Tina Jeram
17:04 (pred 3 urami)
Za jaz

Spoštovani,

se opravičujem za pozen dogovor, v tem času smo precej delovno obremenjeni.

Skladno z dogovorom z našim direktorjem vas obveščamo, da vaši prošnji trenutno žal ne moremo ugoditi.

Lepo vas pozdravljam,

Kristina Jeram

Šolski center Kranj

Od: Franc Vodnik <francvodnik@gmail.com>
Poslano: sreda, 23. september 2020 23:55
Za: Tina Jeram <kristina.jeram@sckr.si>
Zadeva: Re: Predlog pogodbe

 

Kratko in jedrnato!
Torej, rešujmo se sami!  

 
                                                      Obvestilo članom NTK Triglav  (23. 09. 2020)
.
          Kot veste, smo ta mesec že pričeli z namiznoteniško aktivnostjo. Pa vendar utegne biti to leto prelomno v smislu nadaljnega delovanja kluba. V mislih imam seveda ukrepe NIJZ v povezavi s povečanim št. okužb testiranih oseb v SLO, po katerih je po podatkih okuženih oz. pozitivnih že 5% testiranih. In kaj ima to opraviti z našim članstvom? Glede na starostno strukturo povprečnega člana, kot je že opaziti, veliko. Septembrski obisk je porazen! Čeravno je odziv slovenske javnosti, kar se tiče upravičenosti sprejetih (covid ) ukrepov, dokaj razdvojen, a tako je tudi drugod po svetu. Od tega, da je to  »k’r neki« oz. en sam velik nateg,  do drugih, med katere sodim tudi sam, ki v samih ukrepih vidimo določen smisel in odgovornost. Do sebe in ostalih okoli nas.  Zna biti, da je velika večina manjkajočih članov iz te, druge skupine.

.

           In kako se bo to, predvidevam, odražalo v nadaljevanju? Zelo verjetno z nadpovprečno odsotnostjo, ki nam posledično ne zagotavlja poravnavo mesečnih finančnih obveznosti kluba do najemodajalca (ŠC Kranj). V kratkem bom vsakemu poslal SMS z enostavnim vprašanjem: ali se nameravate v oktobru ( in seveda tudi mesece zatem…) rekreirati v našem klubu? Upam, da mi boste vsi oz. vsaj znatna večina, čim prej odgovorili, da si ustvarim čistejši uvid situacije. Od št. pritrdilnih odgovorov je lahko tudi odvisna nadaljna klubska prihodnost.

.

          Pred podpisom vsakoletne pogodbe ( ki sem jo včeraj že prejel v podpis) bom upravljalcu dvorane poslal svoje predloge oz. korekcije za izhod iz obstoječega stanja; želim si, da bo tudi z njihove strani prevladala uvidevnost in solidarnost. Konec koncev smo bili vsa leta neproblematični in odgovorni najemniki, brez ene same zamude pri plačilu. Niti v klubskem in še manj v svojem imenu pa ne nameravam podpisovati obvez, za katere ne bi obstajala realna zmožnost pokritja. Odgovor upravljalca bom objavil na tej strani, takoj, ko ga prejmem.

.

          V primeru črnega scenarija, s čimer mislim na izgubo obstoječih klubskih prostorov, le to ne bo pomenilo prenehanje obstoja, toliko že lahko obljubim v svojem imenu. Le delovanje na drugih, manjših lokacijah, kar pa bo pomenilo tudi nekaj več organizacijskega napora. Če že razglabljam v tej smeri, bi to pomenilo tudi manjše oz. omejeno št. uporabnikov. Prioriteta v tem primeru, za katerega iskreno upam, da do njega ne pride, pa bodo člani, ki so že doslej pokazali privrženost klubu.
          Če parafriziram neko misel iz naše preteklosti: pripravljeni smo na najhujše, upamo na najboljše!
(vf )
.
.
.
 

NTK Triglav  obvestilo!  (26.08.2020)

                Ponovno začenjamo z našo rekreativno dejavnostjo: v mesecu septembru  samo ob ponedeljkih, od oktobra 2020 do maja 2021 pa po že uveljavljenem razporedu  iz predhodnih let. Razen, v kolikor bi se epidemiološka slika tako spremenila, da bi bili spet uveljavljeni posebni ukrepi glede združevanja v zaprtih prostorih, kar seveda neposredno zadeva naš klub.

              Apeliram na vsakega posameznika kluba, da udeležbo na rekreaciji udejani le ob popolni odsotnosti kakršnihkoli bolezenskih znakov. Vsak posameznik naj ima s seboj tudi razkuževalno sredstvo za svojo večkratno preventivno uporabo v trajanju rekreacije.

    Vstop v klubske prostore samo z obrazno zaščitno masko! Ob vstopu na igralni prostor se le-ta lahko sname, na povratku v garderobo ali odhodom v WC pa ponovno nadene.
Dezinfekcijsko sredstvo večkrat uporabljajte tudi v času rekreacije!
Uporaba sanitarij posamezniku dovoljena le ob hkratnem vnosu in seveda uporabi lastnega razkužilnega sredstva! Uporabnik hkrati ob vsakokratni uporabi sanitarij s klubskim razkužilom ( s “šprico”, ki bo na klubski mizici v garderobi) razkuži uporabljene predmete v sanitarijah (kljuka, pipa, školjka…).

             V kolikor bo kakršnakoli sprememba glede na zgoraj zapisano, boste na tej strani pravočasno obveščeni!

Dopolnitev obvestila:
-v primeru dovoljšnje udeležbe v tem terminu bo organiziran še dodatni (od 15h30 do 17h30)

V septembru torej vsak ponedeljek od 17h 30 do 19h 30.

Ostanite zdravi!
(vf)

Zaradi znanih razlogov se bo naš klubski pinkponkaški post podaljšal do septembra. Če le ne pride spet kaj vmes.

S strani lastnika  dvorane (ŠC Kranj) namreč do današnjega dne nisem dobil nikakršnega obvestila o predvidenem začetku obratovanja, pa tudi sicer v vročih prihajajočih junijskih dneh, neposredno po objavljenem koncu epidemije, iz previdnostnih razlogov verjetno obisk ne bi bil zadovoljiv.

Dvorana je medtem že nekaj časa lepo pospravljena; morda se upravljalec v tem času loti celo obljubljenega popravila parketa ( pa beljenje stropa, popravilo luči…). Časa je zdaj več kot dovolj!  Pustimo se presenetiti!

Ostanite zdravi!

(vf, 16.05.2020)

Vse kaže, da smo sezono 2019/20 zaradi virusa dokončno zaključili. Tako tekmovalno kot tudi rekreacijsko. Žal mi je predvsem za tekmovalno, ki bi ga brez samovoljnih, predvsem pa nekoristnih posegov upravljalca dvorane, ravno pravočasno zaključili. Govorim seveda o diletantski »sanaciji« poškodovanega parketa, kar nam je posledično prineslo tritedenski tekmovalni post. Ravno dovolj za še preostali dve od načrtovanih 23. tekem.

Zdaj pač je, kar je! V zdajšnjih razmerah pa to sploh ni več pomembno. Zaključek seveda bo, ko se bodo zdajšnje razmere normalizirale. Morda enkrat jeseni, prej skorajda zagotovo ne. Konec koncev je zadeva dobila planetarne razsežnosti – odpovedi ligaških tekem, svetovnih prvenstev, tudi olimpijade.  Na nas je, da se držimo predpisanih ukrepov in s tem obvarujemo zdravje nas samih, naših najbližjih, s tem pa tudi vseh ostalih.

V našem klubu je to še posebej pomembno: smo rekreativni klub, kjer je velika večina članov starejša od 60. let, mnogi od nas z najrazličnejšimi kroničnimi obolenji, kar bi bilo v kombinaciji z aktualnim virusom za marsikoga od nas na žalost  morda lahko tudi usodno. Tu in tam se je, na samem začetku omenjanja nevarnosti, kakšen dvomljivec v potrebnost zaščitnih ukrepov našel tudi med nami.

Dokler posameznik s svojim prepričanjem, predvsem pa ravnanjem, ne ogroža drugih, je to njegova osebna odločitev. V sredinah, tudi naši, pa je ob tovrstnih situacijah potrebno prilagoditi in spoštovati odločitve, temelječe na priporočilih zdravniške stroke.

Namizni tenis je v klubu, kot je naš, kjer smo zaradi že omenjene povprečne starosti nekoliko manj odporni, poleg neštetih pozitivnih lastnostih za posameznika, ob vsakršnjih epidemijah tudi hiter vir pridobitve okužbe. Čeprav stojimo pri igranju praktično vsaj 3.m narazen, nas vseskozi povezuje žogica. Ki je bila že samo v trajanju ene same rekreacije v številnih rokah. Skorajda kot kljuka na vhodnih vratih. Zato je pomembno, da se tudi ob normalizaciji zdajšnjih razmer, ob kakršnikoli virozi odgovorno samoiniciativno vzdržimo svoji prisotnosti na rekreaciji.

Umivanje rok, nasploh čistoča v vseh ozirih, mora postati, še bolj kot zdaj, naše vodilo. Tako zdaj, ko nas je večina v samoizolaciji, kot v bodoče. Sam se obvezujem postaviti razkužilo za roke vsem v uporabo, neposredno ob vhodu v dvorano. Ko bo spet na voljo v drogerijah in bodo dobičkarji spustili ceno na predkrizno raven. Se razume, takoj, ko prebrodimo virusno nadlogo.

Sam že pogrešam naša druženja. Verjamem, da tudi vi!

Pazite nase in ostanite zdravi!

( op.: ko bo na vidiku kaj novega, se znova razpišem… )

(vf, 26.03.2020)

                                                 NTK Triglav – POMEMBNO OBVESTILO!
                  V samem finišu oz.  zaključku naših klubskih tekem sezone 2019/20 (preostalih treh oz. štirih) nas je doletela situacija, ki od nas terja resen premislek, ali tekmovanja izpeljati do konca, ali pa jih odložiti na kasnejši čas, morda tudi na sam začetek sezone 2020/21.
 
Glede na situacijo v državi, kjer so odpovedane večje prireditve, za manjše pa so (zaenkrat!) le priporočila o samozaščitnem higienskem delovanju posameznika vsled preteče potencialne nevarnosti okužbe s koronavirusom, organiziram klubski turnir pod določenimi pogoji, ki VELJAJO ZA VSE TEKMOVALCE:
  • Tekmujejo lahko le zdravi tekmovalci
  • Obvezna je higiena rok pred samim tekmovanjem, med samim tekmovanjem je zaželjena tudi uporaba lastnega antibakterijskega gela
  • Če želite, lahko tekmujete tudi z ( lastno) zaščitno obrazno masko
  • Rokovanja pred in po dvoboju – začasno seveda – ne prakticiramo ( kar lahko opazimo tudi na namiznoteniških tekmah svetovnega ranga).
  • z rokami se ne dotikamo ust, nosu ali oči, kihamo oz. kašljamo  “v rokav” ali  v robček za enkratno uporabo
              Upoštevajte tudi siceršnja sprotna zaščitna priporočila, posredovana preko javnih občil v SLO!
              Vsa zgoraj navedena priporočila VELJAJO TUDI ZA VSE UPORABNIKE VSAKODNEVNE KLUBSKE REKREACIJE!
              Stopnjo ukrepov v klubu bomo prilagodili vsakokratni obstoječi situaciji, o čemer boste ažurno obveščeni tudi na teh straneh.
(vf, 8. marca 2020)