Zaključno poročilo tekmovalnih dejavnosti NTK Triglav

(vse predhodne sezone + junij 2021/2022/ junij 2023)

Vsak turnir, četudi v domačem, klubskem okolju,  je zahteval  kar nekaj dela pred, med in tudi po sami izvedbi. Sam sem postoril tisto, kar sem pač lahko! Če so bili turnirji dobro obiskani, mi je s tem postal organizacijski trud smiseln in tudi nekako poplačan. Skupna številka pa je kar velika: 

V minulih sezonah sem organiziral preko 220 turnirjev, povečini na klubskem nivoju. Znatno število v dvorani na Primskovem. Izjemno razveseljiva je udeležba članov na omenjenih tekmovanjih. Številčno najbolj obiskane so bile “Naključne dvojice” (kar 20. se jih je nabralo!) in tekme posameznikov, kjer se je zbralo v povprečju več kot 20. tekmujočih. V letih 2010 do 2014 pa beležim še 5. dobro obiskanih turnirjev GLP (Gorenjske lestvice posameznikov), par turnirjev za pokal Prinsis in nekaj turnirjev dvojic.

                     Na tem mestu si lahko ogledate statistiko tekmovanj, ki sem jih organiziral oz. izpeljal v posameznih sezonah. Številka bi bila lahko še znatno večja, a je zaradi razglašene epidemije seveda odpadla celotna sezona 2020/2021.    

(vf, 10.09.2023)

Poročilo klubske tekmovalne dejavnosti , sezona 2021/2022/2023

Skupno 55.tekem, od tega:

Liga dvojic 2. selekcije         10. krogov

Liga dvojic 1.selekcije           10. krogov

Lestvica posameznikov         10. krogov

Upokojensko-veteranska liga  2. selekcije    10. krogov

Upokojensko veteranska liga  1. selekcije       8. krogov

Naključne dvojice 3. turnirji

Zaključek sezone 2019/20

1. krog točkovanja posameznikov 1. selekcije

2. kroga točkovanja posameznikov 2. selekcije

1. krogov Lige dvojic


Poročila tekmovalnih dejavnosti

2014-2021

Čas konca koledarske sezone je lahko tudi čas za pregled celoletne klubske dejavnosti, ki v našem primeru temelji na namiznoteniški rekreativni dejavnosti za odrasle.

Poleg vsakodnevnega rekreativnega igranja namiznega tenisa so imeli naši člani v zadnjih nekaj letih možnost preizkusiti in uresničiti svojo tekmovalno žilico tudi na različnih domačih klubskih turnirjih. Na tem mestu ponavljam, kar je članom kluba sicer dobro znano: naši člani so na naših, v povprečju nekaj nad tri ure trajajočih turnirjih, vselej izven rednih terminov vadbe, »oproščeni« dodatnih štartnin, kar je verjetno tudi vzpodbudno dejstvo za udeležbo na  tovrstnih tekmovanjih. Priznam pa, da mi ni poznano, če se še v katerem klubu v SLO tudi organizira kaj podobnega. Rezultate, slikovni del in nekaj statističnih podatkov si lahko ažurno (pomeni: naslednji dan!) vsakdo ogleda v ustreznih rubrikah na pričujoči spletni strani.

V minulih sezonah sem organiziral okrog 170 turnirjev

(vf, maj 2021)

Poročilo klubske tekmovalne dejavnosti , sezona 2019/20

skupno 28.tekem, od tega:

9. krogov točkovanja posameznikov 1. selekcije

8. krogov točkovanja posameznikov 2. selekcije

9. krogov Lige dvojic

2. turnirja Naključnih dvojic

Zaradi diletantske sanacije poškodovanega parketa s strani ŠC Kranj nam je bila , iz varnostnih razlogov, za slaba dva meseca odvzeta normalna uporaba najetega prostora.  Posledično sem moral odpovedati za to sezono predvideno Upokojensko veteransko ligo, zmanjkalo pa je tudi časa za zadnji, 10. krog točkovanja posameznikov, prav tako za 10.krog Lige dvojic. Zanesljivo pa bom poskrbel, ne glede na lokacijo, da bomo to odigrali v letošnjem jesenskem delu.

                                                           

Poročilo klubske tekmovalne dejavnosti , sezona 2018/19

skupno 26.tekem, od tega:

10. krogov točkovanja posameznikov

10. krogov Lige dvojic

4. krogi Upokojensko-veteranske lige

2. turnirja Naključnih dvojic

——————————————-

Poročilo klubske tekmovalne dejavnosti , sezona 2017/18

skupno 36.tekem, od tega:

10. krogov točkovanja posameznikov

10. krogov Lige dvojic

10. krogov Garažne lige

3. krogi Upokojensko-veteranske lige

3. turnirji Naključnih dvojic

—————————————–

Poročilo klubske tekmovalne dejavnosti , sezona 2016/17

skupno 34.tekem, od tega:

10. krogov točkovanja posameznikov

10. krogov Lige dvojic

10. krogov Garažne lige

4. turnirji Naključnih dvojic

—————————————–

Poročilo klubske tekmovalne dejavnosti , sezona 2015/16

skupno 22.tekem, od tega:

10. krogov točkovanja posameznikov

4. turnirji Naključnih dvojic

1x Garažni turnir

1x turnir dvojic

6. krogov  Lige dvojic (poizkusna varianta)

———————————–

Poročilo klubske tekmovalne dejavnosti , sezona 2014/15

skupno 10.tekem, od tega:

6. turnirjev posameznikov

3. turnirji dvojic

Retro turnir od 38 do 21

———————————–

Napovednik tekmovanj za  2019/2020

V jesenskem delu ponovno organiziram klubsko tekmovalno sezono. Bo pa tokrat nekaj sprememb v primerjavi s prejšnjimi sezonami, predvsem pri tekmah posameznikov.

Tekmovanje posameznikov 2019/20

V programu tekem točkovanja posameznikov sezone 2019/20 je izpeljava 10. (+3.) turnirjev.

Na prvih petih turnirjih bodo lahko sodelovali vsi redno vadeči člani kluba. Tu pa nastopi prva sprememba: v drugem delu, predvidoma po novem letu, se bo v super skupino oz. selekcijo 1. uvrstilo prvih devet uvrščenih igralcev (z največ zbranimi točkami v tem delu, ki jih bodo prenesli v drugi del tekmovanja) .

Tekmovanje v drugem delu (selekcija 1) bo potekalo na štirih mizah (z vmesnim počitkom do zaključka posameznega kroga) po sistemu: na vsakem turnirju vsak z vsakim – na dva dobljena seta. Razpored po Bergerjevih tabelah! Tudi vrstni red na tekmovalni poli v posameznih krogih glede na trenutno uvrstitev na lestvici. Skupaj pet krogov! Torej nekje do aprila 2020, ko bomo dobili novega dobitnika velikega kipca (kot ste imeli priliko videti že nekajkrat doslej – v skorajda naravni velikosti!).

Kot organizator si pridržujem pravico svojega rednega ali morda samo občasnega igranja v tem delu tekmovanja, tudi kot nadomestilo morebitne odsotnosti katerega od superfinalistov ( z upoštevanjem mojih rezultatov ob odigranem celotnem krogu v statistiki ostalih igralcev), moji nastopi pa bodo ostali izven konkurence! Ob ev. udeležbi štartam z zadnje pozicije na tabeli!).

 

Ostali (deseti in niže uvrščeni po petih krogih) bodo lahko nadaljevali oz. tekmovali v 2.selekciji, kamor bodo prenesli tudi točke, osvojene v prvem delu tekmovanja. Tekme 2.selekcije bodo odigrane predvidoma 1x mesečno (ob poned. ali sredah?), poleg že skupno odigranih pet še dodatno trije turnirji, s pričetkom (tudi predvidoma) ob 18h. Najboljši v tem delu na koncu prejmejo medalje.

Še ena novost: za končni izračun ob udeležbi igralca na vseh 10.turnirjih odštejem 10% doseženih točk. Pri 9. ali manj udeležbah igralca na turnirjih ostane izkupiček točk brez odbitkov. Kar praktično pomeni, da ste 1x zaradi različnih vzrokov (bolezni, drugih obveznosti ipd.) lahko odsotni brez bistvene izgube uvrstitve na lestvici. Možne so seveda tudi kakšne kalkulacije na ta račun, kar pa gre tudi v prid k sami zanimivosti tekmovanja.

Zaradi točkovanja za uvrstitev v finalni del pa je seveda pomembno, da ste na prvih petih turnirjih, če je le mogoče, med udeleženci tekmovanja.

Odbitke obračunam po zadnjem, 10. oz. 8.krogu (pri 2.selekciji).

 

Liga dvojic 2019/20

Do 28. septembra t.l. zbiram prijave posameznikov za Ligo dvojic 2019/20. Dvojice bodo sestavljene po prijavi vseh zainteresiranih. Opozarjam na resnost in zavzetost prijavljenih ekip pri vsakokratni udeležbi na turnirjih Lige dvojic. Z ev. neudeležbo (razen v opravičljivih primerih!) namreč motite nemoten potek samega turnirja. Za razliko od tekem posameznikov, kjer praktično manjko kogarkoli ne vpliva na potek turnirja, pri dvojicah pustite na cedilu najprej svojega soigralca, pa tudi nasprotno dvojico, ki v določenem krogu pač nima nasprotnika. Razen seveda v primeru opravičene in pravočasno sporočene odsotnosti, kjer se potem še lahko poskrbi za ustrezno zamenjavo iz objavljenega nabora rezervnih klubskih igralcev.

Dokončen sistem igranja Lige dvojic ter sestavo ekip bom objavil po prejemu vseh prijav.

Ob dovoljšnjem zanimanju je možna organizacija 1.lige dvojic (6.parov) in 2.lige dvojic (4-6 parov)

 

Upokojensko – veteranska liga 2019/2020

– predvideno do 5.turnirjev. Za končno uvrstitev med prvo trojico (in prejetje medalje) je potrebna udeležba na vsaj treh turnirjih.

(op.: zaradi neusklajenosti in nedogovorjenega posega lastnika dvorane glede sanacije deformacije parketa ter s tem povezanimi odpovedmi načrtovanih tekmovanj, v časovni stiski zaradi prioritete že začetih tekem, v tej sezoni odpovedujem Upokojensko-veteransko ligo.)

 

Naključne dvojice 2019/20

– dvakrat do trikrat v sezoni

 

Za udeležbo na vseh tekmovanjih je pogoj članstvo ali status podpornika kluba. Za vse tekmujoče pa je seveda obvezna podpisana tekmovalna izjava.

Vplačila za status podpornika kluba (70 Eur), ki zagotavlja nečlanom udeležbo na vseh klubskih turnirjih (z izjemo Upok.-vet. Lige) morajo biti na klubski TR račun vplačana najkasneje do 28.sept. 2019.

op.: na morebitne pomanjkljivosti ali nejasnosti me, prosim, opozorite!

(vf, avgust 2019)