Delno poročilo klubskega delovanja v Šenčurju (od maja 2021)

Z nastopom najtoplejšega obdobja leta so se posledično tudi naše dvoranske klubske aktivnosti v večji meri preselile »na plano«, k drugim športnim in siceršnjim  poletnim aktivnostim. Za slabih pet mesecev je na »stand by« tudi naših pet tekmovanj, ki so v glavnini sicer že prevešena čez polovico. Če ne bo kakšnih objektivnih, zunanjih in pa predvsem osebnih omejitvenih razlogov, jih nameravam spraviti  »pod streho« v prihajajočem jesensko – zimskem obdobju.

          Delna statistika vseh odigranih tekmovanj v različnih kategorijah v tem letu je že v tem času rekordna, navkljub covidnim ukrepom, katere smo, to lahko zatrdim, večinsko in dosledno upoštevali. Nekaj prilagoditve v sistemu tekmovanja je terjalo dejstvo, da se tekmovanja odigravajo na treh oz. štirih mizah ter je potrebno posamezni krog znotraj določenih tekmovanj odigrati v dveh delih. Če izvzamem nekaj daljši čas izvedbe tekmovanja samega, pa je bila to (in bo še tudi v prihodnje)  priložnost za dodaten počitek, morebitno analizo posameznih dvobojev ter prijetno druženje, zaradi katerega, v to sem še vedno prepričan, večina sploh prihaja na tekmovanja.

          Številke pokažejo naslednje: v sezoni 2021/22 sem (do sedaj) organiziral 36.tekmovanj v petih kategorijah (8. v 2021. ter 28. v 2022). Člani pa smo sodelovali ter bili v pomoč tudi pri organizaciji Jurjevega turnirja ter vseslovenskem 3. turnirju jakostne lestvice.

          Za najbolj trdovratne članske zasvojence pa tudi poletni čas ne bo mineval brez pinkponkaških aktivnosti. Kot ni že v preteklem letu. V terminih, ki so nam tudi sicer na voljo. Torej, če ne zdržite brez pingiča …veste, kam vam je priti!

(vf, 26.junija 2022)


Poročila tekmovalnih dejavnosti

2014-2021

Čas konca koledarske sezone je lahko tudi čas za pregled celoletne klubske dejavnosti, ki v našem primeru temelji na namiznoteniški rekreativni dejavnosti za odrasle.

Poleg vsakodnevnega rekreativnega igranja namiznega tenisa so imeli naši člani v zadnjih nekaj letih možnost preizkusiti in uresničiti svojo tekmovalno žilico tudi na različnih domačih klubskih turnirjih. Na tem mestu ponavljam, kar je članom kluba sicer dobro znano: naši člani so na naših, v povprečju nekaj nad tri ure trajajočih turnirjih, vselej izven rednih terminov vadbe, »oproščeni« dodatnih štartnin, kar je verjetno tudi vzpodbudno dejstvo za udeležbo na  tovrstnih tekmovanjih. Priznam pa, da mi ni poznano, če se še v katerem klubu v SLO tudi organizira kaj podobnega. Rezultate, slikovni del in nekaj statističnih podatkov si lahko ažurno (pomeni: naslednji dan!) vsakdo ogleda v ustreznih rubrikah na pričujoči spletni strani.

Vsak turnir, četudi v domačem, klubskem okolju, zahteva kar nekaj dela pred, med in tudi po sami izvedbi. Sam postorim tisto, kar pač lahko! Če so turnirji dobro obiskani, mi postane s tem organizacijski trud smiseln in tudi nekako poplačan. Skupna številka pa je kar velika: 

v minulih sezonah sem organiziral okrog 170 turnirjev, povečini na klubskem nivoju. Izjemno razveseljiva je udeležba članov na omenjenih tekmovanjih. Številčno najbolj obiskane so Naključne dvojice in tekme posameznikov, kjer se zbere v povprečju med 20-30. tekmujočih. V letih 2010 do 2014 pa beležim še 5.dobro obiskanih turnirjev GLP (Gorenjske lestvice posameznikov), par turnirjev za pokal Prinsis in nekaj turnirjev dvojic.

(vf, maj 2021)

 Na tem mestu si lahko ogledate statistiko tekmovanj, ki sem jih organiziral oz. izpeljal v posameznih sezonah. Zaradi razglašene epidemije je seveda odpadla celotna sezona 2020/2021.

 

Poročilo klubske tekmovalne dejavnosti , sezona 2019/20

skupno 28.tekem, od tega:

9. krogov točkovanja posameznikov 1. selekcije

8. krogov točkovanja posameznikov 2. selekcije

9. krogov Lige dvojic

2. turnirja Naključnih dvojic

Zaradi diletantske sanacije poškodovanega parketa s strani ŠC Kranj nam je bila , iz varnostnih razlogov, za slaba dva meseca odvzeta normalna uporaba najetega prostora.  Posledično sem moral odpovedati za to sezono predvideno Upokojensko veteransko ligo, zmanjkalo pa je tudi časa za zadnji, 10. krog točkovanja posameznikov, prav tako za 10.krog Lige dvojic. Zanesljivo pa bom poskrbel, ne glede na lokacijo, da bomo to odigrali v letošnjem jesenskem delu.

                                                           

Poročilo klubske tekmovalne dejavnosti , sezona 2018/19

skupno 26.tekem, od tega:

10. krogov točkovanja posameznikov

10. krogov Lige dvojic

4. krogi Upokojensko-veteranske lige

2. turnirja Naključnih dvojic

——————————————-

Poročilo klubske tekmovalne dejavnosti , sezona 2017/18

skupno 36.tekem, od tega:

10. krogov točkovanja posameznikov

10. krogov Lige dvojic

10. krogov Garažne lige

3. krogi Upokojensko-veteranske lige

3. turnirji Naključnih dvojic

—————————————–

Poročilo klubske tekmovalne dejavnosti , sezona 2016/17

skupno 34.tekem, od tega:

10. krogov točkovanja posameznikov

10. krogov Lige dvojic

10. krogov Garažne lige

4. turnirji Naključnih dvojic

—————————————–

Poročilo klubske tekmovalne dejavnosti , sezona 2015/16

skupno 22.tekem, od tega:

10. krogov točkovanja posameznikov

4. turnirji Naključnih dvojic

1x Garažni turnir

1x turnir dvojic

6. krogov  Lige dvojic (poizkusna varianta)

———————————–

Poročilo klubske tekmovalne dejavnosti , sezona 2014/15

skupno 10.tekem, od tega:

6. turnirjev posameznikov

3. turnirji dvojic

Retro turnir od 38 do 21

———————————–

Napovednik tekmovanj za  2019/2020

V jesenskem delu ponovno organiziram klubsko tekmovalno sezono. Bo pa tokrat nekaj sprememb v primerjavi s prejšnjimi sezonami, predvsem pri tekmah posameznikov.

Tekmovanje posameznikov 2019/20

V programu tekem točkovanja posameznikov sezone 2019/20 je izpeljava 10. (+3.) turnirjev.

Na prvih petih turnirjih bodo lahko sodelovali vsi redno vadeči člani kluba. Tu pa nastopi prva sprememba: v drugem delu, predvidoma po novem letu, se bo v super skupino oz. selekcijo 1. uvrstilo prvih devet uvrščenih igralcev (z največ zbranimi točkami v tem delu, ki jih bodo prenesli v drugi del tekmovanja) .

Tekmovanje v drugem delu (selekcija 1) bo potekalo na štirih mizah (z vmesnim počitkom do zaključka posameznega kroga) po sistemu: na vsakem turnirju vsak z vsakim – na dva dobljena seta. Razpored po Bergerjevih tabelah! Tudi vrstni red na tekmovalni poli v posameznih krogih glede na trenutno uvrstitev na lestvici. Skupaj pet krogov! Torej nekje do aprila 2020, ko bomo dobili novega dobitnika velikega kipca (kot ste imeli priliko videti že nekajkrat doslej – v skorajda naravni velikosti!).

Kot organizator si pridržujem pravico svojega rednega ali morda samo občasnega igranja v tem delu tekmovanja, tudi kot nadomestilo morebitne odsotnosti katerega od superfinalistov ( z upoštevanjem mojih rezultatov ob odigranem celotnem krogu v statistiki ostalih igralcev), moji nastopi pa bodo ostali izven konkurence! Ob ev. udeležbi štartam z zadnje pozicije na tabeli!).

 

Ostali (deseti in niže uvrščeni po petih krogih) bodo lahko nadaljevali oz. tekmovali v 2.selekciji, kamor bodo prenesli tudi točke, osvojene v prvem delu tekmovanja. Tekme 2.selekcije bodo odigrane predvidoma 1x mesečno (ob poned. ali sredah?), poleg že skupno odigranih pet še dodatno trije turnirji, s pričetkom (tudi predvidoma) ob 18h. Najboljši v tem delu na koncu prejmejo medalje.

Še ena novost: za končni izračun ob udeležbi igralca na vseh 10.turnirjih odštejem 10% doseženih točk. Pri 9. ali manj udeležbah igralca na turnirjih ostane izkupiček točk brez odbitkov. Kar praktično pomeni, da ste 1x zaradi različnih vzrokov (bolezni, drugih obveznosti ipd.) lahko odsotni brez bistvene izgube uvrstitve na lestvici. Možne so seveda tudi kakšne kalkulacije na ta račun, kar pa gre tudi v prid k sami zanimivosti tekmovanja.

Zaradi točkovanja za uvrstitev v finalni del pa je seveda pomembno, da ste na prvih petih turnirjih, če je le mogoče, med udeleženci tekmovanja.

Odbitke obračunam po zadnjem, 10. oz. 8.krogu (pri 2.selekciji).

 

Liga dvojic 2019/20

Do 28. septembra t.l. zbiram prijave posameznikov za Ligo dvojic 2019/20. Dvojice bodo sestavljene po prijavi vseh zainteresiranih. Opozarjam na resnost in zavzetost prijavljenih ekip pri vsakokratni udeležbi na turnirjih Lige dvojic. Z ev. neudeležbo (razen v opravičljivih primerih!) namreč motite nemoten potek samega turnirja. Za razliko od tekem posameznikov, kjer praktično manjko kogarkoli ne vpliva na potek turnirja, pri dvojicah pustite na cedilu najprej svojega soigralca, pa tudi nasprotno dvojico, ki v določenem krogu pač nima nasprotnika. Razen seveda v primeru opravičene in pravočasno sporočene odsotnosti, kjer se potem še lahko poskrbi za ustrezno zamenjavo iz objavljenega nabora rezervnih klubskih igralcev.

Dokončen sistem igranja Lige dvojic ter sestavo ekip bom objavil po prejemu vseh prijav.

Ob dovoljšnjem zanimanju je možna organizacija 1.lige dvojic (6.parov) in 2.lige dvojic (4-6 parov)

 

Upokojensko – veteranska liga 2019/2020

– predvideno do 5.turnirjev. Za končno uvrstitev med prvo trojico (in prejetje medalje) je potrebna udeležba na vsaj treh turnirjih.

(op.: zaradi neusklajenosti in nedogovorjenega posega lastnika dvorane glede sanacije deformacije parketa ter s tem povezanimi odpovedmi načrtovanih tekmovanj, v časovni stiski zaradi prioritete že začetih tekem, v tej sezoni odpovedujem Upokojensko-veteransko ligo.)

 

Naključne dvojice 2019/20

– dvakrat do trikrat v sezoni

 

Za udeležbo na vseh tekmovanjih je pogoj članstvo ali status podpornika kluba. Za vse tekmujoče pa je seveda obvezna podpisana tekmovalna izjava.

Vplačila za status podpornika kluba (70 Eur), ki zagotavlja nečlanom udeležbo na vseh klubskih turnirjih (z izjemo Upok.-vet. Lige) morajo biti na klubski TR račun vplačana najkasneje do 28.sept. 2019.

op.: na morebitne pomanjkljivosti ali nejasnosti me, prosim, opozorite!

(vf, avgust 2019)