Liga dvojic (sistem točkovanja)

  • Do zaključka sezone 2021/22 je predvidenih (ob posebnih razlogih lahko tudi manj!)  10. krogov. Tekmovanje poteka na treh mizah; v vsakem krogu po načelu: vsak z vsakim, na dva dobljena niza. Zmagovalna dvojica takoj po vsakičnem posameznem dvoboju sporoči rezultat vodstvu tekmovanja.
  • Točka za vsako zmago v posameznem krogu plus dodatna točka za udeležbo na posameznem turnirju. Ob enakem rezultatu dveh (ali večih) ekip se pri razvrstitvi na lestvici upošteva rezultat v setih posameznih dvobojev s prioriteto na dobljenih setih, ob še vedno istem rezultatu pa tudi izgubljenih.
  • Posamezni krog lahko odigrajo le tekmovalci v prvotno prijavljeni postavi, brez kakršnihkoli menjav.  Najavljeni krog se odigra, ne glede na število v tistem trenutku prisotnih dvojic. V izogib kakršnihkoli nesporazumom  ponovno priporočam medsebojno telefonsko komunikacijo članov posameznih dvojic na sam dan tekmovanja.
  • Pred samim začetkom tekmovanja vpisujem prisotne ekipe po vrstnem redu glede na zadnjo uvrstitev na lestvici. Ekipa, ki zamudi najavljeni začetek tekmovanja (oz. se do samega začetka ne prijavi), na žalost zaradi same izvedbe tekmovanja (Bergerjeva tabela) v le tega ne morem več vključiti.  
  •  Še ena novost: za končni izračun ob udeležbi dvojice na vseh 10.turnirjih odštejem 10% doseženih točk. Pri 9. ali manj udeležbah dvojice na turnirjih ostane izkupiček točk brez odbitkov. Kar praktično pomeni, da ste 1x zaradi različnih vzrokov (bolezni, drugih obveznosti ipd.) lahko odsotni brez bistvene izgube uvrstitve na lestvici. Možne so seveda tudi kakšne kalkulacije na ta račun, kar pa gre tudi v prid k sami zanimivosti tekmovanja.
(fv, 14. 12. 2021)