PRAVILA TEKMOVANJA in SISTEM TOČKOVANJA

Za vse redno vadeče v naših rekreativnih skupinah štartnine ni! (najmanj 2.meseca redne vadbe pred turnirjem!). Pogoj za prijavo na posamezno tekmovanje je podpisana  “Tekmovalna izjava”, objavljena na koncu tega prispevka!

Sistem tekmovanja: razigravanje po skupinah (od dveh do štirih), zatem pa na izpadanje do zmagovalca. Glede na doslej običajno število tekmujočih na posameznem tekmovanju (od 16-24.prijavljenih) so nosilci postavljeni glede na zadnjo aktualno lestvico ter razporejeni v štiri skupine po ključu :

skupina A = 1. in  8. z lestvice,

skupina B = 2. in  7. z lestvice,

skupina C = 3. in  6. z lestvice,

skupina D = 4. in  5. z lestvice.

Mesta od 9.do 12.se v obratnem vrstnem redu porazdelijo po skupinah (12.v A,11.v B.,10.v C, 9.v D) Ostali tekmovalci (tudi nečlani, ki občasno tekmujejo) se do popolnitve skupin vanje izžrebajo neposredno pred tekmovanjem.

Tekmujejo lahko, kot že rečeno, samo člani kluba. Če še niste naš član, so vam odprta vrata, da se pridružite kateri od naših rekreativnih skupin, za katere je tekmovanje brezplačno. Druga možnost pa je, da vplačate na Transakcijski račun NTK Triglav-a znesek 70 EUR, s tem postanete podpornik kluba, kar vam daje pravico nastopa na vseh turnirjih kluba do konca sezone. Dodajam še tretjo možnost za vse, ki sicer niso naši člani, pa bi  kljub vsemu želeli tekmovati na naših turnirjih. V tem primeru znaša štartnina za posamezni turnir (za sezono 2019/20) 10 Eur.

Nagradnega sklada zaenkrat ni, verjamem, da vmes kdaj tudi bo! Bodo pa podeljene  prehodne medalje. Pa slika na klubskem zidu slave!

Končnemu zmagovalcu v seštevku vseh turnirjev pa veliki kipec v skorajda naravni velikosti in obenem proglasitev za najboljšega klubskega

igralca tekoče sezone.

Sistem točkovanja lestvice članov NTK Triglav-a:

Vsaka zmaga v skupini prinaša 1.točko + 1.točka bonusa vsem tekmovalcem v skupini, ne glede na št. doseženih zmag. V primerih enakega št. zmag se za izračun uvrstitve v skupini upošteva najprej št. dobljenih nizev, zatem izgubljenih, v primeru enakega rezultata (pri dveh tekmovalcih) pa izid medsebojnega dvoboja. Pri treh ali več popolnoma enakih izidih teh tekmovalcev določimo osvojeno mesto v skupini s pomočjo žreba. Pri uvrstitvah na lestvici po dveh ali več turnirjih ob dveh ali več enakih seštevkih točk upoštevam še število odigranih turnirjev posameznega tekmovalca. Če je rezultat še vedno enak, pa je višje  uvrščen tisti, ki je bil višje uvrščen v krogu poprej (ali še poprej)!

Točke v nadaljevanju tekmovanja, kjer se igra na izpadanje, se razvrstijo po tem ključu:

– četrtina  finala…….…………plus 1.točka

– polfinale …………………..…plus 1.točka

– tretjeuvrščeni……………………plus 1.točka

– finale………………………….plus  2.točki

– zmagovalec………………….plus  2.točki

Zmagovalcu tolažilne skupine se poleg točk, ki jih je osvojil v skupini, prištejeta še 2. točki, drugemu mestu 1.točka, ostala mesta v tolažilni skupini se ne točkujejo.

Tekmovanje je enotno tako po starosti kot po spolu!

 

NTK Triglav                                                                         Tekmovalna izjava

Spodaj podpisani…………………………………………………….………. izjavljam, da na vseh tekmovanjih v okviru kluba, na katera se lahko prostovoljno prijavljam in se jih udeležujem, tekmujem na lastni riziko in lastno odgovornost.

S svojo prijavo in udeležbo na klubskih tekmovanjih organizatorju tekmovanja izrecno dovoljujem uporabo filmskega in slikovnega gradiva s tekmovanj za javno objavo na klubski spletni strani in  družabnih omrežjih.

Obvezujem se poravnati vsako nenamerno ali namerno povzročeno škodo z moje strani bodisi klubu ali lastniku dvorane, ki jo ima klub v najemu.

Za morebitne spore je pristojno sodišče v Kranju.

Datum                                                                                   podpis

 

Še vedno pa velja: upoštevajte prosim, da sem način točkovanja sestavil sam in to tako, da ga bom moral še parkrat prebrati, da ga bom v popolnosti razumel. Verjamem pa, da bo vam šlo preračunavanje točk bolj od rok. Če boste torej pri objavi rezultatov opazili kakšno nepravilnost, me prosim na to opozorite!