LJUBITELJSKO – REKREATIVNI NAMIZNOTENIŠKI KLUB TRIGLAV

V poplavi novih športnih dejavnosti in klubov v Kranju sodi Namiznoteniški klub Triglav med starejše na tem območju. Njegovi začetki segajo že v petdeseta leta prejšnjega stoletja. Že kmalu po svoji ustanovitvi so njegovi takratni člani dosegali zavidljive uspehe na republiškem in državnem (ex YU) nivoju. Klub je sicer v svojem obstoju kar nekajkrat menjal svoje ime. Na začetku je bil Storžič, pa Kranj, Udarnik, Železničar, Projektor, v letu 1965 pa je preimenovan v današnje ime NTK Triglav. Vmes je bil še enkrat (od 1987 do pred nekaj leti) zaradi sponzoriranja preimenovan v NTK Merkur.

Najuspešnejši Triglavan je bil vsekakor Janez Teran (skupaj z Markovičem Evropski prvak v dvojicah 1962). Nekaj posamičnih uspehov je bilo tudi v kasnejših letih. Sicer pa je v vseh letih skozi različne nivoje vadbe šlo na stotine igralcev; znatno večino je usposabljal dolgoletni kranjski trener Vinko Marušič.  Z izgubo sponzorskega denarja v času krize se je klub znašel v resnih težavah, tako organizacijskih, kot tudi finančnih. Na žalost je situacija botrovala popolni ukinitvi mladinskega programa.

Pred leti smo klub z lastnimi sredstvi stabilizirali, za kar so najzaslužnejši prav vsi naši zvesti člani, ki so hkrati vsi po vrsti tudi vneti rekreativci. Današnja  klubska dejavnost je, kot je izpostavljeno tudi v naslovu, izključno ljubiteljsko – rekreativna.

V okviru kluba za naše člane večkrat letno organiziramo različne oblike tekmovanj, ki se jih v povprečju udeleži  med  dvajset  in trideset tekmovalcev. Množičnost in zdrava tekmovalnost pa sta v tem trenutku tudi dva od naših poglavitnih ciljev. (vf 2019)