Liga dvojic (sistem točkovanja)

  • Do zaključka sezone 2021/22 je predvidenih  10. krogov. Tekmovanje poteka na treh mizah; v vsakem krogu po načelu: vsak z vsakim, na dva dobljena niza. Zmagovalna dvojica takoj po vsakičnem posameznem dvoboju sporoči rezultat vodstvu tekmovanja.
  • Točka za vsako zmago v posameznem krogu plus dodatna točka za udeležbo na posameznem turnirju. Ob enakem rezultatu dveh (ali večih) ekip se pri razvrstitvi na lestvici upošteva rezultat v setih posameznih dvobojev s prioriteto na dobljenih setih, ob še vedno istem rezultatu pa tudi izgubljenih.
  • Vsaka ekipa ima možnost najaviti menjavo posameznega igralca (v primeru upravičene  in pravočasno najavljene odsotnosti). Rezervni igralci so izključno iz klubskega nabora. V primeru, da si sami ne morete urediti rezerve, vam to uredi (ob pravočasni najavi seveda!) organizator tekmovanja. V primeru neopravičenega izostanka se ekipi odvzame možnost nadaljnega tekmovanja.
  •  Še ena novost: za končni izračun ob udeležbi dvojice na vseh 10.turnirjih odštejem 10% doseženih točk. Pri 9. ali manj udeležbah dvojice na turnirjih ostane izkupiček točk brez odbitkov. Kar praktično pomeni, da ste 1x zaradi različnih vzrokov (bolezni, drugih obveznosti ipd.) lahko odsotni brez bistvene izgube uvrstitve na lestvici. Možne so seveda tudi kakšne kalkulacije na ta račun, kar pa gre tudi v prid k sami zanimivosti tekmovanja.

(fv, 23.10.2021)